Sansürsüz Futbol’dan Ahmet Ercanlar’ın aktardığına göre Ali Koç, toplantıda kripto parayla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Ya kendimiz yapacağız ya da çok sayıda şirketten destek var, bunlardan müthiş teklifler var, bunları kabul edeceğiz. Bu konuda inanılmaz talep var. Kripto paradan çok büyük bir gelir elde edeceğiz.”
Haziran’da Bilecik de müjdelemişti
Futbol dünyasında kripto para furyası
Bugüne kadar dünya çapından birçok spor kulübü, kendi kripto parasını çıkardı. Fenerbahçe’nin ezeli rakibi Galatasaray da bunlar arasında. Sarı-kırmızılı kulüp, Blockchain şirketi Chiliz ile iş birliği yaparak Galatasaray Fan Token (GAL) adında bir kripto para oluşturdu. GAL, bugün alım satım Chiliz.net üzerinde işlem görüyor ve bir yatırım aracı olarak da tercih ediliyor. GAL sahibi olan Galatasaraylılar, kulüplerin bazı kararlarında oy hakkı elde edebiliyor ve çeşitli avantajlardan yararlanabiliyor. Yakın zaman önce de Trabzonspor, yine Chiliz ile iş birliği içinde kendi kripto parasını piyasaya sürmüştü. Bu kripto para da büyük talep gördü.
Şu anda Galatasaray ve Trabzonspor’da olduğu gibi Paris Saint-Germain, Juventus, West Ham United, Roma, Atletico Madrid, Barcelona ve Independiente’nin yine Chiliz iş birliğiyle çıkarılan token’ları bulunuyor.